Orörbart samhälle?


Dagens samhälle. Folk tror att det är orörbart. Det är som om det samhälle och den friheten och integriteten vi jobbat oss fram till inte kan försvinna. Folk verkar tro att vi inte längre behöver kämpa för att vi ska få ha det bra och få säga vad vi vill. Höjdpunkter inom historien har funnits flera gånger, tider då stora delen av folket har haft det bra och fritt. Men dessa samhällen har alltid förändrats eller fallit. Vad är skillnaden idag, i västvärlden? Kan inte västvärlden falla eller förändras till något sämre? Det är klart att den kan. Varken dagens teknologi eller infrastruktur hindrar tiderna från att förändras, till och med i fred måste vi kämpa. En man sa en gång att endast de som dör får se slutet på ett krig, och visst, det ligger något i det. I dagens samhälle är folk som blinda för sådant som försämrar vårat samhälle. Våran frihet har blivit som en självklarhet och fått oss att tro att den alltid kommer finnas kvar. Det är fel. Det är därför det måste finnas flera partier, rum för flera i regeringen och en mer misstänksam inställning till våra ledare. Vi har idag ett sådant förtroende för våra styrade att så fort någon starkt ställer sig emot regingen ser vi snett på dem, som om att ifrågasätta och inte hålla med skulle vara ond. Det är den som ifrågasätter som lägger grunden välfärd. Om ingen skulle ifrågasätta skulle regeringen inte ha press på sig att förändra till det bättre. Om alla skulle ifrågasätta skulle vi ha ett bättre samhälle, men tyvärr har dagens samhälle fått en stor del av folket att tycka att materiella saker är viktigare.

Jag tycker dock att Sverige ligger bra till, trotts att många lagförslag som den borgliga regeringen lagt fram drar oss åt fel håll (som bland annat den ökande övervakningen). Om man istället tittar på USA, som ska föreställa en representativ demokrati (HA, skrattretande), där två partier ligger på runt 50% av rösterna var och alla andra partier knappt ens existerar och får 1% om de har tur, ofta ligger det lägre än 0.5%. De självständiga delegaterna och presidentkandidaterna ligger då bättre till, de lyckades faktiskt få 1.4% när senaten röstades fram 2006. Så det finns alltså två partier i USA som folk röstar på, hur kan det vara så? Hur kan 304 miljoner mäniskors åsikter delas upp i två sidor? Det är något skumt med det. 304 miljoner mäniskors åsikter måste vara lite mera anorlunda än att de går att dela upp i två partier. Hur kan det då vara såhär? Jag vet inte, men jag kan tänka mig att det har att göra med det jag pratade om tidigare, folk ifrågasätter för lite. USA behöver en revolution, USA's politiska system måste göras om helt och hållet och den representativa demokratin måste återupplivas.

Alla, världen över, måste börja ifrågasätta, annars kommer våra framsteg inte spela någon roll när vi faller tillbaka i gamla vanor med krig och fattigdom världen över.


"They call us terrorists after they ruined our countries.
Funding right wing, paramilitary monkeys,
Torture the populaces, then blame the communists,
Your lies are too obvious, propaganda monotonous
And that's not socialist mythology,
This is urban warfare, to the streets of your psychology. "

//Immortal Technique

"They say the rebels in Iraq still fight for Saddam
But that's bullshit, I'll show you why it's totally wrong
Cuz if another country invaded the hood tonight
It'd be warfare through Harlem, and Washington Heights
I wouldn't be fightin' for Bush or White America's dream
I'd be fightin' for my people's survival and self-esteem
I wouldn't fight for racist churches from the south, my n****
I'd be fightin' to keep the occupation out, my n****
You ever clock someone who talk shit, or look at you wrong?
Imagine if they shot at you, and was rapin' your moms"

//Immortal Technique



Viva la revolution!

-David Ramnerö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0