The false image of the son of man

The false image of the son of man
På bilden ovan ser ni till vänster Cesare Borgia (1475-1507), bastardson till påven Alexander VI. Efter att manipulera sin far fick han mer och mer makt och blev tillslut tyrann över Rom. En del konstnärer på den tiden tros ha när de målat jesusbilder baserat dem på Borgia, vilket i sin tur inspirerade efterkommande konstärer vilket har gjort att många avbildningar och även den allmänna uppfattingen av Jesus egentligen föreställer en grym tyrann och mördare. Jag tycker att det här är väldigt intressant eftersom att det visar hur religioner blir förvrinda och förändrade, som hur Kung James I gjorde ändringar i bibeln när den översattes till engelska, och hur mycket vatikanen gjort om bibeln genom tiden. Vatikanen tog bort Maria Magdalenas roll helt och hållet för att hon var kvinna. Det här är en av de många anledningarna till varför jag tyckar att man inte ska följa religioner eller binda sig till en viss tro och en helig skrift, kristna följer inte Jesus ord. Jesus ord är borttappade sedan länge. Till och med Jesus ansikte är sedan länge glömt, likaså hans avkomma genom Maria Magdalena. Det här är bara början på flera inlägg jag kommer skriva om ämnet, eftersom att jag tycker att det är väldigt viktigt och intressant.


"The new age is upon us
And yet the past refuses to rest in its shallow grave
For those who hide behind the false image of the son of man
shall stand before God!!! "

//Immortal Technique

"Taught early that faith is blind like justice when you facing time
If we all made in God's image then that means his face is mine
Wait or it's that blasphemy it's logical it has to be
If I don't look like my father then the way I live is bastardly
Naturally that's confusion to a young'n trying to follow Christ
Taught that if you don't know Jesus then you lead a hollow life
Never question the fact that Jesus was Jewish not a Christian
Or that Christianity was law according to politicians
Who was King James?
And why did he think it was so vital to remove chapters and make his own
version of the Bible
They say Hell is underground and Heaven is in the sky
And they say that's where you go when you die but how they know"

//Talib Kweli



-David Ramnerö.

Plutokrati och kapitalism

Plutokrati och kapitalism

USA är känt som en demokratisk republik. Vad betyder det? Jo demokrati betyder ju folkstyrd, och republik kan generaliseras som en stat som innehas av eller utgår från en statschef som inte är en monark. Så alltså betyder demokratisk republik att folket väljer en enda statschef som är den främsta ledaren för landet. Är det så i USA då? USA har flera partier, men inga av dom är stora nog att ens få ett enda mandat förutom de två stora, republikanerna och demokraterna. Så är det så att dessa partier är de enda populära, kan det vara så att hela USA:s befolknings åsikter kan delas in i två partier? Nej, det tror jag inte. Och när amerikanerna röstar för en president får dom välja mellan en republikansk kandidat och en demokratisk kandidat. Är demokrati verkligen att välja mellan två ganska lika kandidater? Nej, i en demokratisk republik ska vem som helst bli stadsöverhuvud bara den har folkets stöd. Men någon kan argumentera att kandidaterna faktiskt väljs, ja men vilka finns det att välja mellan? Jag tror att de flesta som läser det här har svårt att nämna över 2 saker som skilljer Clintons politik från Obamas. Jag tycker inte att USA kvalificerar som en demokrati när inte vem som hellst kan kanditatera. Hur många fattiga eller medelklass medborgare har kandiderat för att bli president? Ingen. Nej, jag skulle kalla USA en plutokrati. Plutokrati betyder en stat där de rika styr, vilket är fallet i USA. USA är en plutokrati som gömmer sig bakom en mask av demokrati. Om man även skulle jämföra det mest "vänster" av USA:s stora partier, demokraterna, med svenska partier är de ändå mer höger än moderaterna. USA är så mycket höger att de är kapitalistiska, allt kretsar kring pengar. De är även otroligt konservativa och jag skulle inte kalla USA sekulariserat heller, det är en kristen stat. Jag tänker inte gå in på det här ämnet allt för djupt just nu, men fundera över hur många år USA INTE har varit i krig sedan 1940 talet. Det är inte många. Varför? Jo USA tar väldigt lätt till krig, inte för att det är den bästa lösningen utan för att några av de som är med och bestämmer äger företag som gör vapen och sådant som säljer bra under krig. De vill tjäna pengar, så de vill gå i krig. Om jag även skulle gå in på USA:s lagar när det gäller vapen, abort, sjukförsäkringar etc. skulle det vara svårt att förstå hur USA kan vara det mest sedda och glorifierade landet i världen som våran moderna kultur kretsar runt.

Citat:

"Calling abortion murder in a medical building
But don't give a fuck about bombing Iraqi children
Talking like units in the fucking libretto
Look at thier mansions and look at your suburban ghetto"

//Immortal Technique


-David Ramnerö.

Lite mysigt extrem

Lite mysigt extrem

Undrar vad det är det här med att vara extrem? Det är framför allt något västerländska bortskämda tonåringar hittar på och jag tycker att det är ett intressant fenomen. Istället för att vara tyst, vanlig och osäker väljer nu ungdomar att bli extrema på något sätt, framför allt inom deras kläd- och musikstil, men varför? För att de kan? Nej, jag tror att extremismen är som en sorts sköld. Tänk dig en tyst liten feg 12 åring som alla hatar av någon anledning. Det mår hon dåligt av. Men om hon blir till exempel emo eller något annat tokigt känner hon sig extrem och hon känner att hon lever mer än andra. Deras hat blir då taggande, desto mer andra hatar henne när hon är extrem desto bättre mår hon. Förutom hennes extrema kompisar som blivit extrema samma väg som hon själv, helt självständig kan man ju inte va. Till och med extrema personer gillar att mysa. Tänk vad sugen jag är på att bli lite så där mysigt extrem.


-David Ramnerö.

Jaeg aer hefftig!


 

Även fast jag älskar Hiphop finns det mycket med det jag hatar. En sak är det att alla killar ska vara så macho och inte bry sig om annat än sex, pengar och vapen (Det finns dock undantag). Men när jag funderar kommer jag fram till att viljan att söka det häftiga idealet inte är något som är exclusivt för hiphop, det finns i alla kulturer. Skillnaden är vad som är coolt. På ett naturvetenskapligt program i USA är det coolt att ha en miniräknare som har bättre processor än skolans datorer, och att kunna citera så många Star Trek repliker som möjligt. Inom hiphopen är det det jag tidigare nämnt som är coolt, att vara hänsynslös, agressiv, rik, och framför allt ha sex med alla snygga tjejer och kalla dom bitch. Det är oundvikligt att ha en kultur där man strävar efter att vara cool, vad vi kan göra är att försöka få hälsosamma och bra saker att vara coolt. Tänk hur världen skulle se ut om alla tyckte att definitionen av coolt var att spara på elektricitet, engagera sig i politiska frågor, bidra till välgörenhet, vara allmänt trevlig och hjälpsam etc.

-David Ramnerö.

Vad jag kommer skriva om (98.7% av tiden)

Vad jag kommer skriva om (98.7% av tiden)

Ja nu är ni säkert otroligt intresserade av vad jag kommer skriva om. Hallå? Ingen? nähä, jag skriver det ändå, om ni skulle ändra er. Jag är en Homo Sapien Sapien av det manliga könet, är allt runt 5500 dagar gammal och har 42 i skostorlek. Jag är den ända personen i världen som har bra betyg som lyssnar på hiphop och dansar breakdance och jag antar att vad folk tror om mig när de först ser mig är fel. Jag är intresserad av skolan av den simpla anledningen att jag gillar kunskap, jag är facinerad av allt som har med att lära sig att göra, nästan i alla fall. Och sen är det ju alltid intressant att observera andra mänskliga varelser och se vad de har för sig och vilka otyg de hittar på. Observera, anteckna och experimentera. Och sen kan man ju prata med dem också. Jag har en älskvärd flickvän som jag inte tänker prata om allt för mycket, för som sagt så är det här inte en relationsblogg. Den handlar inte om mig. Hemma sitter jag ute på internet och nördar mig, tecknar och målar, spelar GTA 4 på mitt kära xbox 360, diskuterar (oftast med folk från andra länder, via internet OFC), tar mig ut i naturen om jag orkar och annat liknande. Förutom allt det ni kan lista ut att jag kommer prata om av det här så kommer jag antagligen komma in på bland annat dessa följande intressanta ämnen:

Politik (Framför allt när det gäller USA)

Miljö

Människor (framför allt beteenden och sånt)

Datorspel (på nåt sätt känns det här felplacerat...)

Fysik och kemi

Religion och filosofi

Konspirationer

USA

Hiphop (framför allt den trevliga herrn Immortal Technique)

Med mera.



jag hoppas att jag vid det här laget har fångat ditt intresse, om inte är det dags för dig att återgå till ditt frenetiska porrsurfande.


-David Ramnerö.

Blogg FFS

Blogg FFS


Jaha, så är man övertalad att starta en blogg. Efter att ha vägrat att hänga på den här trendvågen i ett par tre år har jag nu gett med mig och tänker börja skriva. Men jag har inte gett mig helt, jag ska inte skriva om tråkigt skit som mode eller mitt privatliv. Vem fan bryr sig om vad jag åt till lunch eller vilket par skor jag önskar mig på menlösa barns dag!? nej, jag ska skriva så lite om mig som möjligt och mer om allt annat, sånt som jag tycker är viktigt. Så ta av dig märkeströjan och leta reda på en gammal avdankad Monty Python film, för nu börjar jag.

-David Ramnerö.

RSS 2.0