Kreationister

 

 

Jag funderar ganska ofta på hur det skulle vara att vara kreationist. Kreationister som säger att jorden skapades för 6000 år sedan, att dinosaurierna levde jämsides människorna (en annan teori är att gud har placerat ut benen för att testa de kristnas tro) etc. Jag förstår hur svårt kreationister måste ha det i dagens samhälle när forskare hittar fler och fler bevis för allt vad kreationister skyr; evolution, Big Bang, möjligheter för utomjordiskt liv och allt annat som motsäger bibeln. Jag undrar, är verkligen sanningen viktig för kreationisterna? Om de verkligen värderade sanningen högt, skulle de då blankt neka de senaste 300 årens forskning? Jag tror att deras panikaktiga sökande efter bevis för bibelns påståenden mer handlar om någon form av lojalitet. Lojalitet mot sig själv och andra, de erkänner sig som sanna kristna och måste då självfallet följa bibeln, och lojalitet mot den gud de tror på. Jag skulle verkligen vilja testa vara en kreationist bara för att få veta om de VERKLIGEN tror på vad de säger.

Visst kan man tycka att kreationism är humoristiskt på samma sätt som en del konspirationsteorier som får science fiction att verka rimligt (George W. Bush är en reptil som kan byta form vet ni), men sådana fundamentalistiska idéer kan ställa till med problem i samhället. I USA har det till exempel tidigare kommit upp som förslag att evolution ska läras ut som en teori och inte som fakta jämte kreationisternas idéer om skapelsen.

En av republikanernas presidentkandidat, Mike Huckabee (som för övrigt kom tvåa efter John McCain) har med mer och mindre vaga antydningar gjort det klart att han inte tror på evolutionen, citat "if anybody wants to believe that they are the descendants of a primate, they are certainly welcome to do it – I don't know how far they will march that back...". Han har även sagt "I think that students also should be given exposure to the theories not only of evolution but to the basis of those who believe in creationism... I do not necessarily buy into the traditional Darwinian theory, personally." Jag tycker det är ganska olustigt att personer som förnekar väl beprövad och allmänt accepterad forskning har möjlighet att vara så pass nära att bestiga den Amerikanska republikens tron, det är en tydlig indikator på var nivån i USA i dagläget ligger.

Människans intelligens vilar på principen att fakta och upptäckter förs vidare via kommunikation, jag menar inte att någon ska tvingas tro på den mest beprövade teorin, men den är den enda som bör läras ut i skolan som fakta. Sedan kan man fråga sig hur viktigt intelligens och sanningen om de frågor som inte direkt berör oss är, men det ämnet hör till ett annat inlägg.



-David Ramnerö.



Kommentarer
Postat av: Anton Ö

:)

2009-09-17 @ 21:29:03
URL: http://smashing-new.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0